marți, 10 iunie 2014

Zâne Ursitoare Hunedoara

URSITOARE PENTRU NUNTI & BOTEZURI !!!
Nunta, sau botezul tău, pot fi însoţite de ursite, care prin cantec si descantec, aduc ursirea prin rugăciune străbună, spre trăinicie şi statornicie! Zânele Ursitoare, pot constitui un moment unic, plin de trăire, pentru protagonistii evenimentului si un excelent crâmpei artistic, plin de cuvinte vii, cu rost şi rostuire, pentru cei prezenti.
Prin noi, veti descoperi URSIREA TRADITIONALA, "dezbracata" de mascareala ursitoarelor cu baghete si coifuri de vrajitoare, care rostesc cuvinte alese sa dea bine la public, dar nu-si au continut si substanta in ceea ce acest neam stravechi a inteles prin actul ursitelor.
Dupa o documetare de peste trei ani, in care am incercat sa intelegem rostul si imapctul asupra destinului, a ceea ce inseamna ursirea zanelor, ne-am hotarat sa reconstruim acest mit, asa cum a luat nastere initial, fara a-l "contamina" cu emanciparea de dragul culorilor, sau al elegantei prost inteleasa. Va veti intreba: cum, chiar si la nunta vin ursitoarele??? Ei bine, zanele ursitoare erau prezente, atunci cand li se invoca prezenta, oricand lua nastere ceva nou: un cuplu, un copil, o idee...
Noi nu rostim doar cuvinte atent alese! Noi stim ca aceste cuvinte sunt o incantatie pentru un destin BINE ROSTUIT, din graiul bătrân, care este graiul zeilor, grai în care stau bine așezate mistere orphice și zalmoxiene prinse în semiotica Iubirii cu care Dumnezeul Ler a zidit totul prin cuvânt, primind sens, profunzime și amplitudine, ursirea unui destin nou pentru cei ce-şi unesc CONŞTIENT destinele, sau pentru noii veniti pe aceasta lume.
Cu "fusul timpului" vine zâna ursitoare, să aducă bună vestire şi să ursească prin rugăciune, caci cei ce se iubesc îşi aud cântul inimii, precum fluierul vremurilor, iar cei nou născuţi, aduc cu ei înţelesuri tainice, care ies la iveală odată cu descântecul zânelor ursitoare.
Daca ai avut rabdare sa parcurgi acest text si-ti doresti acest DAR cu HAR, la evenimentul tau, CONTACTEAZA-NE: 0725695466
Pentru noutati si alte informatii, poti accesa pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/ursitoarehunedoara
Asteptam sa ne contactati! Propuneti-ne prietenilor sau cunoscutilor, care pot avea nevoie de noi! Venim oriunde in judetul Hunedoara, sau in tara!
Valentina Muresan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu